Week 13: Parken – High Line Park

Er zijn, naast het wereldberoemde Central Park, nog zoveel andere parken in New York die een bezoekje waard zijn. New York is een hele groene stad. Ik zal er, verdeeld over verschillende blogposts, een aantal voor je beschrijven.

De parken worden heel erg veel gebruikt voor allerlei gratis evenementen. Als je in de buurt bent, kijk dan even op de website van het park wat het programma is. Zeker in de zomermaanden zijn er veel concerten, dansavonden, openlucht films, yogalessen, en ga zo maar door.

Bron: thehighline.org
Bron: thehighline.org

Bovenaan de lijst staat High Line Park. Een wandelingetje door dit hoogst ongebruikelijke park zou eigenlijk niet aan je bezoek aan New York mogen ontbreken. Het is een vrij nieuw park; het eerste gedeelte werd in 2009 geopend, het laatste gedeelte is in 2014 afgerond. Het bijzondere aan het park is dat het is gebouwd op een voormalig spoor dat boven de straten van Chelsea loopt. Van 1934 tot 1980 werden goederen over dit spoor vervoerd, inmiddels is de karakteristieke constructie omgetoverd tot een prachtig, lang, smal park. Een absolute aanrader. Het verhoogde park loopt van Gansevoort Street, in het Meatpacking District, langs de westkant van Manhattan omhoog tot West 34th Street. Als je hier klikt zie je de kaart.

Er zijn verschillende activiteiten waaronder rondleidingen, sterrenkijken, tai chi en meditatie. Dat is toch geweldig? Met z’n allen mediteren boven de drukke straten van Chelsea, in een park wat voorheen een spoorlijn was. Daarom ben ik nou zo gek op New York, dat gebeurt gewoon allemaal.

Photo: Beverly Israel Bron: thehighline.org
Photo: Beverly Israel. Bron: thehighline.org
Share

2 thoughts on “Week 13: Parken – High Line Park

  1. Inderdaad een fantastisch park maar vermeldenswaard dat het ontwerp van de Nederlandse Piet Oudolf is!!

    1. Hi Jacques, dank je wel! Dat is inderdaad het vermelden waard. Ik wist dat er een Nederlander bij betrokken was, maar ik moet toegeven dat ik me er niet voldoende in verdiept heb. Dank je wel nogmaals voor aanvulling. Heel fijn!
      Groetjes, Diana

Geen mogelijkheid om reacties te plaatsen.