Week 43: Brooklyn

Ik blijf het zeggen: Ga naar Brooklyn! Ga in ieder geval een keer van het eiland van Manhattan af en bekijk het eens van een afstandje.

Pak bijvoorbeeld de F lijn naar halte Carroll St in Brooklyn en loop langs Smith Street naar het noorden. Smith Street is een straat met leuke winkels en leuke restaurants. Je loopt nu in de hele charmante (en een klein beetje Frans georiënteerde) wijk Cobble Hill. Als je mazzel hebt staat er een markt in Smith Street of wordt er ‘Bastille Day’ gevierd (rond de 14de juli).

Loop naar Montague Street (je bent nu in het ‘nouveaux riche’ Brooklyn Heights) en loop deze helemaal uit. Bijna aan het eind zie je aan je linkerhand het Heights Cafe waar je prima wat kunt drinken of eten als dat zo in je programma valt.

Als je doorloopt kom je op de Brooklyn Heights Promenade. Fantastisch, zeker ’s avonds als alle lichten op Manhattan aan zijn. Onder je ligt het Brooklyn Bridge Park. Als je de promenade bent uitgelopen kun je nog een ijsje gaan halen op de Fulton Ferry landing pier, bij de Brooklyn Ice Cream Factory, of je kunt van hieruit naar de Brooklyn Bridge lopen en deze overlopen terug naar Manhattan.

Brooklyn

Share