Week 50: Winkelen

Ik zal er toch een keer aan moeten geloven: Winkelen in New York.

Ik ben waarschijnlijk de meest onwaarschijnlijke persoon om tips te geven over winkelen, want ik heb er echt een hekel aan. Maar goed, ik kan jullie er wel wat over vertellen want uiteraard heb ik ook kleding nodig en mijn Nederlandse visite is doorgaans verzot op winkelen, dus ik pik nog wel eens wat op.

Bovendien zal ik hier wat tips van andere websites voor jullie verzamelen.

NYC Shopping

Macy’s

Ik heb het er in het begin van deze blog al eens over gehad, in week 7, maar als ik kleding zoek, ga ik direct naar Macy’s. Hier heb je alle merken die ik kan verzinnen en als je in de grote maten valt: een hele verdieping voor ’the big girls’ zoals de dames van deze afdeling van Macy’s zichzelf vol trots noemen.

Neem je paspoort mee en loop eerst naar de informatie balie om een pasje te halen wat je recht  geeft op nog meer korting (ca 8,8 %) omdat je als toerist de BTW niet hoeft te betalen. Daar komen nog eens kortingen bij omdat het bijvoorbeeld uitverkoop is, en met een beetje mazzel een hele gunstige wisselkoers met de dollar. Het gevolg is dat je echt lachend de winkel uitloopt! Als je alleen nog maar kleding zou gaan kopen in Macy’s, dan haal je misschien je vliegticket er ook nog wel uit!

Century21

Ik kreeg al snel de tip om naar Century21, want daar kun je designer kleding kopen tegen hele hoge kortingen. Er zit een groot filiaal vlak bij het World Trade Center. Daar ben ik een keer naar binnen gelopen en toen weer heel hard naar buiten. Maar dat ben ik. Als je van designer kleding houdt en van winkelen, dan moet je hier vast een keer naar toe, maar aan mij is het niet besteedt. Op deze site vind je betere tips dan ik je ooit zou kunnen geven: Outlets in New York

5th Avenue en SoHo

5th Avenue is natuurlijk wereldberoemd om al haar ‘flagship stores’ van de grote merken, maar je vind deze vaak ook in SoHo of Chelsea. Als je op zoek bent naar een bepaald merk, misschien is deze website van nyc.com dan handig, je kunt zoeken op naam of op een wijk op Manhattan.

Woodbury Common Premium Outlets

Ten noordwesten van de stad New York heb je het winkel pretpark, het winkel dorp, genaamd Woodbury Common Premium Outlets. Ik zou persoonlijk niet weten waarom je de stad als New York zou willen verlaten om elders te gaan winkelen, maar als je er op staat: er gaan shuttle bussen van Manhattan naar Woodbury Common Premium Outlets.

Je hoort het, ik ben geen semi-professionele shopper, het is geen hobby van me. Daarom raad ik je aan deze website ook nog even te bezoeken: Winkelen in New York.

 

Share