Week 16: De kapper knipt vooral in de knip!

Mocht je in New York naar de kapper willen of moeten, vraag dan van tevoren wat het gaat kosten (en tel daar 20% fooi bij op). Kappers zijn namelijk niet goedkoop. Simpel knippen en drogen kan voor vrouwen soms honderden dollars kosten. Zelf rekende ik standaard zo’n 250 dollar per keer af, inclusief de tip. Voor een man is het aanzienlijk goedkoper.

Het kan natuurlijk ook wel goedkoper voor vrouwen, ze zijn heus niet allemaal zo duur, maar vraag het gewoon even voor ze er de schaar in zetten. Een jonge Nederlandse vrouw, die ik in New York heb leren kennen, deed dat dus niet en ging nietsvermoedend naar de kapper die haar Amerikaanse collega haar had aangeraden. Ze vertelde mij later dat ze 500 dollar mocht afrekenen(!). Dat heeft ze met een strak gezicht gedaan, maar uiteraard kreeg ze ter plekke een kleine beroerte.

Als je op de beauty tour wilt, sla de kapper dan even over, maar laat vooral je voeten verwennen bij de pedicure. Het is puur esthetisch (eelt, knippen, lakken) en het doet niets voor mensen met problemen aan hun voeten, maar het is wel erg lekker. En mannen: schroom niet om hier ook binnen te stappen, het is echt niet ongebruikelijk dat mannen hier zichzelf ook op trakteren.

Zo’n kleine luxe kost je dan ergens rond de 30 dollar, afhankelijk van waar je gaat en wat je wilt (French pedicure, nagellak met een wit streepje aan de bovenkant van je nagel, is iets duurder). Ook weer zo’n 20% fooi er bij optellen.

Share