Week 36: Whisky en Whiskey

Als je van whisky houdt, dan mag een bezoekje aan Brandy Library (25 North Moore Street, New York, NY 10013) eigenlijk niet ontbreken op het programma.

Dit is wat ik er over schrijf in mijn boek New York in 40 dates:

Dat ik een whiskydrinker ben, komt goed van pas als ik David (#2) ontmoet. Blijkbaar is het erg sexy als een vrouw whisky drinkt, dus dat houden we er nog even in. David en ik corresponderen al een tijdje en als ik op een regenachtige dag schrijf dat ik nu niets liever zou doen dan bij de open haard zitten met een glas whisky en een goed boek, schrijft hij terug: ‘Wees stil, mijn hart!’ Hij weet meteen waar we elkaar moeten treffen: Brandy Library in TriBeCa. Een absolute aanrader voor de whisky- en cognacliefhebber.

Er zijn geen open haarden en je mag er niet roken, maar het zou hier goed passen. De drankkaart is een compleet boek, de ober is geen ober maar een librarian, de wanden aan drie zijden van de zaak zijn van top tot teen gevuld met boekenplanken en de planken zijn gevuld met flessen whisk(e)y, brandy, bourbon, cognac en tequila. Verder is de zaak gevuld met leren fauteuils en art-decotafels en -lampen.

Oké, je moet wel wat geld meenemen, maar het is echt aan te bevelen hier wat te gaan drinken. Niet alle drankjes zijn duur, de prijzen van gangbare whisky’s variëren van 9 tot 20 dollar per glas, maar uiteraard kun je in zo’n speciaalzaak ook bijzondere whisky’s van 200 dollar per glas bestellen, en alles daar tussenin.

Bron: www.brandylibrary.com
Bron: www.brandylibrary.com
Share