Week 44: De lunch

Als we het in week 37 over het ontbijt hebben, dan wil ik ook nog wel wat zeggen over de lunch. Amerikanen nemen geen boterhammetjes mee van huis. Wel hebben ze hoogstwaarschijnlijk een doggy bag (zie week 19) meegenomen met de resten van hun eten van de vorige avond. Dit zorgt elke dag weer voor een interessante mengeling aan geuren op de afdeling.

Amerikaanse kantoren hebben een keuken met gratis (maar vieze) filterkoffie, een koelkast met zeventien soorten melk voor in de koffie, een magnetron (heel belangrijk) en waarschijnlijk een paar tafeltjes en een televisie.

Als collega’s geen restjes bij zich hebben, dan nuttigen ze de lunch waarschijnlijk buiten de deur. Bij goed weer het liefst buiten, op een bankje, in een van de vele kleine plantsoenen die Manhattan rijk is.

Populair zijn de salad toss bars waar je je eigen salade kunt samenstellen. Ik ging bijvoorbeeld heel vaak naar Getting Hungry, 225 Varick Street, New York. Niets bijzonders, maar je kunt er prima salades laten ‘tossen’, meenemen en op een bankje in de buurt opsmikkelen terwijl de wereld aan je voorbij trekt.

Bron: yelp.com
Bron: yelp.com

Ook bestaan er warme en koude buffetten. Je schept zelf op (in zo’n wit foam bakje met deksel om mee te nemen) en weegt het bij de kassa. Je betaalt per ons.

Als je ergens een broodje gaat halen, weet dat je meer beleg dan brood krijgt, dat zien we in de films, maar dus ook echt waar. Over films en broodjes gesproken; Katz’s Delicatessen (205 East Houston Street, New York) staat bekend om de broodjes Pastrami on rye (ik vind het persoonlijk niet zo lekker), en de beroemde scène uit ‘When Harry met Sally’: https://youtu.be/F-bsf2x-aeE

Bron: katzsdelicatessen.com
Bron: katzsdelicatessen.com
Share