Week 30: Moe van het lopen? Hop on!

Het is warm, je houdt vocht vast, je voeten doen zeer. Kortom, je bent een aantal dagen in New York en je kunt geen stap meer zetten (want reken maar dat je veel kilometers loopt in deze stad). Ik zou zeggen, pak ter afwisseling zo’n Hop-on Hop-off bus toer. Heerlijk!

Op het bovendek van zo’n dubbeldekker bus, haar in de wind, zon op je bolletje en een levende gids (geen bandje) die je leuke en interessante dingen over de stad vertelt terwijl je prinsheerlijk wordt rondgereden. Ze zijn allemaal anders, die gidsen. De ene is erg geïnteresseerd in geschiedenis en kan je daar veel over vertellen, de ander in kunst of architectuur. Een volgende kan je precies vertellen welke televisieserie waar is opgenomen, en ga zo maar door. Ik ben de tel kwijtgeraakt van hoe vaak ik de verschillende rondjes heb gereden, maar ik heb me geen moment verveeld.

Er zijn verschillende maatschappijen en ik kan je niet zeggen welke beter is. Ze bieden allemaal min of meer hetzelfde aan. Zelf ging ik altijd voor de ‘all around town tour’ van CitySights NY, maar hier worden een aantal New York City Bus Tours vergeleken en kun je zelf een keuze maken. Dat CitySights NY ticket is 48 uur lang geldig, en is inclusief een nachttoer en een rondvaart. Deze laatste twee vertrekken niet zo vaak, dus houd er rekening mee in je planning. Beiden zijn de moeite waard, zeker als je de rondvaart zo kunt plannen dat je met de laatste vaart van de dag mee kunt. Je vertrekt aan westkant van Manhattan, aan de kant van de Hudson. Je gaat met daglicht in een halve cirkel om het zuiden van Manhattan heen en je draait ongeveer onder de derde brug, de Williamsburg Bridge, weer om. Ze noemen de drie bruggen ten zuidoosten van Manhattan ook wel de BMW bruggen trouwens, want het is achtereenvolgens de Brooklyn Bridge, de Manhattan Bridge, en de Williamsburg Bridge. Op de terugweg begint het, afhankelijk van het seizoen, te schemeren en zie je de stad of bij ondergaande zon, of bij schemerlicht. In een woord: geweldig!

Dus, geneer je niet om de ultra-toerist uit te hangen en hop on!

Share

One thought on “Week 30: Moe van het lopen? Hop on!

Geen mogelijkheid om reacties te plaatsen.