Week 28: Het strand van Coney Island

Een collega vroeg mij of Coney Island de moeite waard was voor een dagje strand, of dat het vergane glorie was. Gezien de temperaturen leek het me een geschikt moment om wat aandacht te besteden aan de stranden in de buurt van New York.

Ik ga zie niet allemaal af, dat heeft Time Out New York al gedaan – en veel beter dan ik ooit zou kunnen – in het artikel: “Best beaches near NYC”. Ik zal me beperken tot Coney Island.

Metro naar Coney Island
Metro naar Coney Island

De pluspunten van Coney Island vind ik:

  • Het is heel erg goed bereikbaar met de metro. Heb je toegang tot lijn B, D, F, N of Q, neem deze dan in zuidelijk richting en je bent er zo.
  • De promenade (The Boardwalk) is breed en heerlijk voor een lange wandeling.
  • Het strand zelf is ook breed en erg lang, voldoende ruimte om te liggen dus.

Minpunten vind ik:

  • Het is inderdaad allemaal een beetje vergane glorie, maar dat kan natuurlijk ook z’n charmes hebben.
  • Het water is niet erg geschikt om te zwemmen. Het is ondiep en ruikt niet fris.

Coney Island staat bekend om haar pretpark(je) (Luna Park), met de bekende Cyclone (rollercoaster), en om de jaarlijkse Mermaid Parade.

Aansluitend aan Coney Island heb je Brighton Beach of Little Russia. Als je hier loopt waan je je in Rusland, zoals je je in China zou kunnen wanen als je door China Town loopt. Als je de promenade volgt in oosterlijke richting, dan kom je vanzelf allemaal Russische restaurants tegen. Dan weet je dat je in Brighton Beach bent.

Verder vind je op Coney Island het NY Aquarium en de originele Nathan’s Famous hotdogs. Elke jaar houden ze bij Nathan’s, op 4 juli (The 4th of July) de hotdog eating contest (erg ranzig als je het mij vraagt). Op de muur van Nathan’s Famous staat het huidige record. In 2015 is het record gevestigd op 69 hotdogs voor de kampioen onder de mannen, 45 hotdogs voor de kampioen onder de vrouwen.

Share