Week 23: Drinken

In New York moet je eenentwintig zijn om alcohol te mogen bestellen in een bar, of om het te mogen kopen in een winkel. Neem je paspoort of rijbewijs mee als je uitgaat, want ook al ben je duidelijk van middelbare leeftijd, het personeel is in principe verplicht om je om identificatie te vragen. Doorgaans doen ze dit overigens niet in een restaurant. Je mag als minderjarige gewoon een kroeg of club in, je krijgt alleen geen drank. Dat is alles.

Sommige restaurants hebben de letters BYOB op de deur staan. Dat betekent Bring Your Own Booze (of Bring Your Own Beverage of Bring Your Own Bottle, daar zijn de meningen over verdeeld, maar het principe is hetzelfde). Deze zaken hebben dan (nog) geen vergunning om alcoholische dranken te verkopen, dus als je een wijntje bij je eten wilt, dan mag je dat zelf meenemen.

Drank is trouwens duur in New York, zeker in vergelijking tot het eten. Je kunt voor 10 dollar een hoofdmaaltijd bestellen, maar een glas wijn kost je net zo veel. Als je geen alcohol bestelt dan is uit eten helemaal niet duur.

Je wordt niet geacht alcohol op straat te drinken. Het is niet strafbaar voor zover ik weet, maar het wordt wel als ongepast beschouwd. Als je een biertje in het openbaar drinkt, dan houd je de bruine papieren zak om het flesje of blikje. Hier zijn Amerikanen echt een beetje preuts in. Ook als je een fles wijn bij de slijterij koopt, is het niet de bedoeling dat je deze onder je arm mee naar huis neemt, maar in een tas.

Voor tips waar en wat te drinken, ga hier even langs: www.thirstynyc.com

Bron: www.thirstynyc.com
Bron: www.thirstynyc.com
Share

2 thoughts on “Week 23: Drinken

  1. Diana wat een leuke en vooral prettige manier om tips door te geven. Ik vind het prettig lezen en de eerste gedachte is dan ook, een bezoek brengen aan al die plekken. Nu het boek nog lezen. You go girl

Geen mogelijkheid om reacties te plaatsen.