Week 8: Waar te slapen

Tijdens mijn jaren in New York is mij vaak gevraagd welk hotel ik kon aanraden en ik was de laatste persoon aan wie men dat moest vragen. Ik woonde er, dus ik zou nooit een hotel boeken. Maar goed, door de jaren heen heb ik ook wat opgepikt en inmiddels ben ik zelf ook een paar keer als toerist teruggegaan naar New York, dus ik kan er nu over meepraten. Ik heb misschien geen namen van hotels, maar ik kan je in ieder geval wat over de buurten vertellen.

Ten eerste raad ik mensen aan om een kamer of een appartement te huren in plaats van een hotelkamer te boeken. Hotelkamers zijn duur, klein en benauwd. Op websites zoals homeaway.com, wimdu.com of airbnb.com vind je leuke en betaalbare slaapplekken. Voor ieder wat wils.

Het belangrijkste waar je op moet letten als je naar een appartement kijkt, is of het dicht bij een metrostation ligt. Schroom niet om in Brooklyn te gaan logeren, maar beter niet ten oosten van Prospect Park. De leukste buurten in Brooklyn liggen in het westen en zijn (naar mijn mening) Cobble Hill, Carroll Gardens, Boerum Hill en Brooklyn Heights. Er is veel te doen (eten, drinken, winkelen) in die wijken zelf, maar de F-lijn neemt je ook vierentwintig uur per dag mee naar Manhattan (uptown, in een ruk naar Central Park), en weer terug naar Brooklyn (downtown). Als je naar Coney Island wilt neem je dezelfde F-lijn helemaal tot in het zuiden van Brooklyn en dan loop je ineens op het strand. Ideaal.

Verder is Williamsburg in Brooklyn erg leuk, maar iets beperkter met opties voor de metro.

Op Manhattan zou ik je willen aanraden om beneden Central Park te blijven. Als je in Harlem zit, zit je namelijk verder van alles vandaan als wanneer je in Brooklyn zou logeren. Upper West Side is prima, Upper East Side ook, hoewel ik vind dat de metro daar niet zo goed aansluit op de plekken waar je als toerist naartoe wilt. Uiteraard is het op Manhattan overal druk, maar vooral rond Times Square en in Chinatown. Daar moet je dus wel tegen kunnen.

Ik zou zelf nooit iets huren in New Jersey of op Staten Island omdat het een stuk lastiger is met vervoer. Vanuit New Jersey moet je een trein nemen en vanaf Staten Island moet je met de veerboot. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Als je iets in gedachten hebt en je wilt advies, stuur me gerust een mailtje!

Share

2 thoughts on “Week 8: Waar te slapen

Geen mogelijkheid om reacties te plaatsen.