Week 31: Parken – Prospect Park

Nummer zeven in de serie Parken: Prospect Park

In en rond Prospect Park kun je je uitstekend een hele dag vermaken. Natuurlijk met kuieren door het park, maar op een steenworp afstand van het park vind je ook: de Brooklyn Public Library, het Brooklyn Museum en de Brooklyn Botanic Garden.

Als je er dan toch bent, kun je misschien ook nog even doorlopen naar Green-Wood Cemetery, mits de zijingang aan Prospect Park West open is (alleen in het weekend van 8.00 – 16.00), want anders is het best ver lopen naar de hoofdingang.

Prospect Park is ontworpen door het duo Frederick L. Olmsted (landschapsarchitect ) en Calvert Vaux (architect), hetzelfde team dat een aantal jaar eerder (in 1858) was verkozen om het Central Park op te knappen en in te richten. Prospect Park is officieel geopend op 19 oktober 1867.

Volgens de trotse inwoners van Brooklyn zouden de architecten hebben gezegd dat ze alle fouten die ze, naar eigen zeggen, hadden gemaakt bij de inrichting van Central Park, hebben gecorrigeerd in Prospect Park.

Aan de oostkant van het park vind je nog wat Nederlandse roots in de vorm van het Lefferts Historic House (zie foto), gebouwd door een Nederlandse familie in wat toen – in de 18de eeuw – een agrarisch dorpje was, genaamd Flatbush.

Op Grand Army Plaza, aan de noordzijde van het park, vind je een markt op zaterdag, van 8 uur ’s ochtend tot 4 uur ’s middags. Stel je er niet al te veel van voor, er staan ongeveer een derde van de kramen die een Nederlandse markt telt, maar dat is erg groot voor New Yorkse begrippen.

Bron: www.prospectpark.org
Bron: www.prospectpark.org
Share