Week 48: Macy’s Thanksgiving Day Parade – 24 november 2016

Het is deze week Thanksgiving in Amerika, dit wordt gevierd op de vierde donderdag in november. Dit jaar is dat 24 november, en sinds 1924 hoort daar de inmiddels wereldberoemde Macy’s Thanksgiving Day Parade bij.

Ben je met Thanksgiving in New York, dan wil je wellicht de mensenmassa’s trotseren om de legendarische optocht te bekijken, de optocht met de enorme ballonnen.

bron: http://social.macys.com/parade
bron: http://social.macys.com/parade

De parade begint ’s ochtends om 9 uur en duurt circa 3 uur. De route loopt van 77th Street aan de west kant van Central Park, naar beneden, langs de onderkant van Central Park en dan naar beneden over 6th Avenue. Geadviseerd wordt om juist niet op Columbus Circle te gaan kijken. De teams met de ballonnen gaan daar snel aan voorbij omdat er meer wind staat in deze open ruimte.

Hier nog een websites met tips als je de parade wilt gaan bekijken: 5 Tips for Viewing the Macy’s Thanksgiving Day Parade

Bron: http://social.macys.com/parade
Bron: http://social.macys.com/parade

PS Thanksgiving is dus altijd op een donderdag, de vrijdag na Thanksgiving is ‘Black Friday’. Dat is het officiele start voor het inkopen van de kerstcadeautjes. Winkels hebben speciale aanbiedingen waar mensen ’s nachts al voor in de rij gaan staan. Black Friday is de dag dat mensen vertrapt worden in bijvoorbeeld een Walmart, soms met fatale gevolgen.

 

Share

2 thoughts on “Week 48: Macy’s Thanksgiving Day Parade – 24 november 2016

Geen mogelijkheid om reacties te plaatsen.