Week 45: Go with the flow – part I

Met regelmaat hoor ik mensen zeggen: ‘Maar Amerikanen zijn toch ontzettend nep?’

Nep… nep… Klantgericht en vriendelijk, dat vind ik ze. Zeker als ze in de bediening zitten. Het is onderdeel van hun werk om vriendelijk tegen je te zijn, daar leven ze van. Wat heb je liever: goedkoop eten en een Amerikaanse bediende die ontzettend vriendelijk is en dat je hem of haar daarvoor mag bedanken met een fooi, of prijzig eten met veelal onverschillige bediening die toch niet van de fooi hoeft te leven?

p-friendlinessAmerikanen maken je zomaar een compliment op straat, ook als ze je niet kennen: ‘wat een leuk jasje’, ‘wat heb je mooie krullen’, enzovoort. Waarom vinden we dat nep? Het is verschrikkelijk fijn om over straat te lopen of in een lift te stappen en zomaar een dergelijk compliment te krijgen, of om een oppervlakkig praatje te maken met een vreemde terwijl je bij het stoplicht staat te wachten om over te steken. Het fleurt je hele dag op kan ik je vertellen.

Go with the flow. Amerikanen zijn erg vriendelijk. Of je dat nep vindt of niet, ga er gewoon lekker in mee en geniet ervan.

Share

2 thoughts on “Week 45: Go with the flow – part I

  1. Hoi Diana,

    Je hebt helemaal gelijk………….mensen tonen niet alleen interesse als sprake is van eventueel financieel gewin! Hun hulpvaardigheid, instelling en vaak opgeruimdheid is plezierig om te ervaren. Het is ook zo dat ik er om veel redenen niet zou kunnen wonen, gek eigenlijk want ook dat wordt door dezelfde mensen bepaald.

  2. Vind ik ook Diana, maar hoe oosterlijker je komt in Nederland heb je ook nog hele vriendelijke mensen. Daarom is het wel heel bijzonder dat in zo een grote stad als NY de meesten zo vriendelijk zijn, want meestal ligt het aan de verstedelijking, bijv zoals in Rotterdam en Dordrecht, waar als je iemand een beetje le lang aankijkt, te horen krijgt:” hek wah van je an joh!”
    Tja…
    Groetjes en liefs van mij Annelies?

Geen mogelijkheid om reacties te plaatsen.