Week 2: Not for Tourists (NFT)

Een goede – verbazingwekkend complete – gids voor New York is de Not for Tourists Guide to New York City (NFT).

Er komt elk jaar een nieuwe editie uit, dus je bent altijd up-to-date. Het is een klein boekje (A6 formaat) met zeer gedetailleerde plattegronden. Elke stukje van de stad wordt een paar keer herhaald: de eerste pagina geeft bijvoorbeeld de opstapplaatsen voor het openbaar vervoer aan, een tweede laat je dezelfde kaart zien maar dan met alle winkels, supermarkten, banken, bekende toeristische punten, enzovoort, en op de volgende staan alle noemenswaardige restaurants en bars.

Zoals de titel al aangeeft: het is eigenlijk geen toeristengids, maar extreem handig als je er woont. Het geeft je zoveel meer informatie dan alleen maar de standaard toeristische hoogtepunten. Achterin vind je korte, speelse omschrijvingen van bijvoorbeeld de restaurants, maar hier vind je bijvoorbeeld ook een lijst van alle yoga studio’s, kunst galeries, plaatsten waar je je hond los kunt laten lopen, en een kalender met alle belangrijke evenementen in de stad.

Het boekje is alleen in het Engels verkrijgbaar (voor zover ik weet), bijvoorbeeld via bol.com. De letters zijn klein, dus vergeet je leesbril niet als je deze nodig hebt.

9200000037365259

Nieuw: Tegenwoordig hebben ze ook de ‘Not for Tourists Illustrated Guide’. Deze is van 2015, die van 2016 heb ik nog niet online zien staan.

Share

One thought on “Week 2: Not for Tourists (NFT)

Geen mogelijkheid om reacties te plaatsen.