Week 17: Broadway

Ah… je wilt naar Broadway? En terecht! Ga voor een betaalbaar kaartje naar een TKTS Discount Booth. Er zijn drie verschillende locaties voor deze TKTS-verkooppunten. Het meest bekende loket – op Times Square – is altijd erg druk, maar die in South Street Seaport is relatief rustig. Deze laatste is ook goed te combineren met een wandelingetje over de Brooklyn Bridge, een bezoekje aan de BODIES expositie, of een bezoekje aan de zeer populaire winkel van Abercrombie & Fitch. Allemaal in dezelfde buurt. Alle drie de TKTS loketten verkopen dezelfde shows, dezelfde tickets.

Het werkt als volgt: Op de dag dat je naar een show wilt, ga je naar het TKTS kantoor en daar zie je het aanbod van de dag, je kunt kiezen uit vele verschillende shows. Omdat het op de dag zelf is, krijg je hoge korting. Je kunt geen stoel kiezen, maar de plaatsen zijn altijd prima, het zijn zeker geen derderangs plaatsen.

Als je een specifieke voorstelling wilt zien, dan kan ik me voorstellen dat je van tevoren tickets boekt, maar als je openstaat voor verschillende dingen, dan zou ik ter plekke een keuze maken. Ze hebben trouwens ook standaard een aantal ‘off-Broadway’ shows, in theaters elders in de stad.

Als je niet naar een Broadwayshow gaat, ga dan niet tussen 19.00 en 20.00 uur naar Times Square want dan is het een absoluut gekkenhuis met alle mensen die naar de verschillende shows gaan. De mooiste tijd om Times Square te bekijken is volgens mij na 23.00 uur als de shows zijn afgelopen, de mensen thuis zijn en de toeristen uitgeteld op bed liggen.

Share